Τα Νέα της Megasoft

Απόλυτα προσαρμοσμένες στη νομοθεσία και στις νέες υποχρεώσεις των κρεοπωλείων οι εφαρμογές PRISMA Win

Υποχρεωτική η επισήμανση καταγωγής - προέλευσης στο κρέας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4492/2017 και όχι μόνο.

Οι επιχειρήσεις όπως τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης που έχουν τμήμα κρεοπωλείου, οι οποίες απασχολούνται με τη λιανική πώληση προ-συσκευασμένου ή μη νωπού κρέατος κτλ πέραν των άλλων υποχρεώσεών τους σχετικά με την επισήμανση καταγωγής – προέλευσης στο κρέας, υποχρεούνται να:

α) Αναγράφουν το είδος κρέατος, τη χώρα καταγωγής ή τις χώρες εκτροφής, στα παραστατικά που εκδίδονται από τον φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό που χρησιμοποιούν, ολογράφως ή με συντομογραφία, καθώς και το βάρος των πωλούμενων ποσοτήτων.

β) Θέτουν υπόψη των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών τη μηνιαία εκτύπωση δελτίου αναφοράς «Ζ» ειδών κατά περίπτωση από τον φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό που χρησιμοποιούν. Σε όσες επιχειρήσεις υπάρχει εφαρμογή εμπορικής διαχείρισης που καθοδηγεί τον φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές μπορεί να αναζητούν πληροφορίες κατά τη διεξαγωγή του επιτόπιου ελέγχου από αυτή.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τον Νόμο υπ' αριθμ. 4492

Εναρμόνιση των εφαρμογών PRISMA Win με τις παραπάνω διατάξεις

Στις εφαρμογές PRISMA Win έχουν ήδη προστεθεί νέες δυνατότητες για να καλύψουν απόλυτα τις αναγκες των κρεοπωλείων. Πιο συγκεκριμένα:
α). Προστέθηκε νέο πεδίο Προέλευση στα στοιχεία του είδους. Στο νέο πεδίο έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε από λίστα, τη χώρα καταγωγής ή τις χώρες εκτροφής του κρέατος. 

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση

PRISMA Win POS

emporiko proelefsi pos proelefsi

Επιλογές λίστας:
Χώρα καταγωγής (συμπληρώνεται στην περίπτωση που τα ζώα έχουν γεννηθεί, εκτραφεί και σφαγεί και ως εκ τούτου παραχθεί σε μια χώρα)
Πρώτη χώρα εκτροφής (η χώρα γέννησης)
Τελευταία χώρα εκτροφής (η χώρα σφαγής)
Παράδειγμα:
Προέλευση -> Χώρα Καταγωγής: Ελλάδα
Προέλευση -> Χώρα Εκτροφής: Γαλλία, Ελλάδα.

β). Προστέθηκε η δυνατότητα εκτύπωσης του πεδίου Προέλευσης στις φόρμες των παραστατικών λιανικής πώλησης. Βάσει των νέων διατάξεων, στην απόδειξη λιανικής που παίρνει ο πελάτης για το κρέας, θα πρέπει, εκτός της περιγραφής, να αναγράφεται και η προέλευση.

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση

PRISMA Win POS

03 04

 

γ). Δημιουργία αναφορών, λιανικών πωλήσεων κρέατος, στην οποία αναφέρονται επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την προέλευση.

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση

 PRISMA Win POS
05 06

 

 

 • Διαβάστε επίσης

  icons8 data protection filled 50Πληθαίνουν τα κρούσματα επικίνδυνων ιών και στην Ελλάδα με το κακόβουλο λογισμικό να έχει εξελιχθεί και να ποικίλει από εκείνο που μπορεί να μπλοκάρει την έναρξη του υπολογιστή μέχρι και εκείνο που μπορεί να κρυπτογραφήσει αρχεία ή να ζητήσει κάποιο χρηματικό ποσό για να επιτρέψει στον χρήστη την πρόσβαση στα αρχεία του.
  περισσότερα...

  icons8 mobile order filled 50Συνδέστε την εμπορική σας εφαρμογή PRISMA Win με το e-shop σας για άμεση και αμφίδρομη ενημέρωση των παραγγελιών, των τιμοκαταλόγων, της διαθεσιμότητας των ειδών, των πελατών κ.ά.
  περισσότερα...

  icons8 innovation filled 50To Business Intelligence του αύριο, στην επιχείρησή σας σήμερα! Ένα ευφυές σύστημα υποστήριξης επιχειρηματικού σχεδιασμού που θα αποτελέσει καθοριστικό εργαλείο για την πορεία κάθε σύγχρονης επιχείρησης!
  περισσότερα...

  icons8 rack of lamb filled 50 2Απόλυτα προσαρμοσμένες στο Ν.4492/2017 και στις νέες υποχρεώσεις των κρεοπωλείων οι εφαρμογές PRISMA Win για υποχρεωτική η επισήμανση προέλευσης στο κρέας 
  περισσότερα...

  icons8 downloading updates filled 50Αναβαθμίσεις εφαρμογών: διατηρήστε τις εφαρμογές σας ενημερωμένες και ανακαλύψτε όλες τις νέες δυνατότητες και διαχειρίσεις που έχουν προστεθεί
  περισσότερα...

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι