Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Στη Megasoft σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας και δεσμευόμαστε για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων που μοιράζεστε μαζί μας.  Για τον λόγο αυτόν, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται ώστε να διασφαλίσουμε ότι η συλλογή και η επεξεργασία τους γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Προκειμένου να συνεχίσουμε στο διηνεκές να έχουμε διαυγείς σχέσεις με τους πελάτες μας, αλλά και τους χρήστες των υπηρεσιών και της ιστοσελίδας μας, δημιουργήσαμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφει και επεξηγεί τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε, πώς τα διαχειριζόμαστε και πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν .

Η Εταιρεία έχει ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και για οποιοδήποτε θέμα που αφορά τα δικαιώματά σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σκοπός της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι:

  1. Να διασφαλισουμε ότι γνωρίζετε ποια είναι τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για εσάς, τους λόγους για τους οποίους τα συλλέγουμε και τα επεξεργαζόμαστε, καθώς και σε ποιον τα κοινοποιούμε.
  2. Να καταστήσουμε σαφές το πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα.
  3. Να εξηγήσουμε τα δικαιώματα και τις επιλογές σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγονται και υπόκεινται σε επεξεργασία κατά την επίσκεψή σας στον δικτυακό μας τόπο.

Mε την επίσκεψη στον δικτυακό τόπο (www.megasoft.gr) και τη χρήση του αποδέχεστε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, συμφωνείτε ρητά με τη συλλογή, χρήση και επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων (όπως ορίζονται παρακάτω).

Πληροφορίες που συλλέγουμε

Φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα δεδομένα σας και περιλαμβάνουν τα εξής:

  1. Ορισμένες προσφερόμενες μορφές επικοινωνίας μέσω της ιστοσελίδας μας (π.χ. live chat, φόρμες επικοινωνίας, φόρμες ενδιαφέροντος κτλ) ζητούν στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμό σας, το e-mail σας, η επωνυμία της επιχείρησής σας και το τηλέφωνό σας και επιτρέπουν την επικοινωνία με στελέχη της εταιρείας Megasoft ΑΕ και με συνεργάτες του δικτύου της εταιρείας. Αυτή η επικοινωνία θα μεταδοθεί διαμέσου των συστημάτων μας και θα αποθηκευτεί σε αυτά.
  2. Δεδομένα κατά τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη στην Ιστοσελίδα ( ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), κωδικό πρόσβασης (login password), όνομα, επίθετο, ΑΦΜ, serial number-για τους πελάτες) 
  3. Στοιχεία που προκύπτουν από τις συναλλαγές σας με εμάς και είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση της συναλλαγής μας (στοιχεία πιστωτικής κάρτας, τραπεζικός λογαριασμός κτλ), είτε απευθείας μέσω της Megasoft, είτε μέσω του δικτύου συνεργατών της εταιρείας.
  4. Ενδιαφέροντα και προτιμήσεις αγορών, που μας βοηθούν να σας προτείνουμε εξατομικευμένα και στοχευμένα προϊόντα και υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν και καλύπτουν τις δικές σας επιχειρησιακές ανάγκες.
  5. Πληροφορίες που συλλέγονται από τη χρήση cookies στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των cookies παρακάτω*.
  6. Αναφορές σφαλμάτων των εφαρμογών. Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις των εφαρμογών μας, καθώς και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες τους με αυτά για να μπορούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
  7. Πληροφορίες από τρίτους. Ενδέχεται να λαμβάνουμε πληροφορίες για εσάς από δημόσιες και εμπορικά διαθέσιμες πηγές (σύμφωνα με όσα επιτρέπονται από το νόμο), τις οποίες ενδέχεται να συνδυάζουμε με άλλες πληροφορίες που λαμβάνουμε από εσάς. Ενδέχεται, επίσης, να λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, λαμβάνουμε πληροφορίες που έχετε δημοσιεύσει στις εταιρείες: Google, Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram.

*Ο ιστότοπος www.megasoft.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και εξατομικευμένη εμπειρία των επισκεπτών του, χωρίς να αποθηκεύει αναγνωρίσιμες πληροφορίες για αυτούς. Η χρήση των cookies (Google Analytics cookies) μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών και να παρακολουθούμε την επισκεψιμότητα των υποσελίδων και υπο-ενοτήτων του site μας αποσκοπώντας στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης του επισκέπτη-χρήστη. Έτσι, είμαστε σε θέση να βελτιώνουμε συνεχώς τον τρόπο λειτουργίας του site μας, εξασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν εύκολα αυτό που χρειάζονται.

Η εγκατάσταση των cookies επιτρέπεται μόνο με τη συγκατάθεσή σας κατά την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας και μετά από την ανάλογη ενημέρωσή σας.

Πού και πώς χρησιμοποιούνται τα Προσωπικά σας δεδομένα

Η Megasoft ΑΕ χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει αποκλειστικά για τους παρακάτω σκοπούς:

  1. Για τη διεξαγωγή των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και την παροχή των προϊόντων και υπηρεσιών της
  2. Για τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της
  3. Για την εκτέλεση επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου διαφημιστικού υλικού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικής συνδιάλεξης (εμπορική προώθηση, προσφορές κ.ά).

Τα δεδομένα που συλλέγουμε δεν τα μοιραζόμαστε με νομικά ή φυσικά πρόσωπα παρά μόνο μετά τη συγκατάθεσή σας, για την ολοκλήρωση οποιασδήποτε συναλλαγής, θα τα μοιραστούμε με τις τράπεζες και άλλους φορείς που επεξεργάζονται συναλλαγές πληρωμών ή παρέχουν άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Εγγραφή σε Newsletter

Η Megasoft Α.Ε., ως υπεύθυνος επεξεργασίας, με την εγγραφή σας στη λίστα αποδεκτών του newsletter της, λαμβάνει τη συναίνεσή σας για να σας αποστέλλει (η ίδια ή/και οι θυγατρικές της εταιρείες) ενημερωτικό / διαφημιστικό υλικό (newsletter) για τις προσφορές και τις νέες υπηρεσίες της. 
Το email σας θα χρησιμοποιείται μόνο από τη Megasoft ΑΕ και δε θα γνωστοποιείται σε τρίτους, ακόμα και αν το newsletter αφορά προϊόντα / υπηρεσίες τρίτων εταιρειών / συνεργατών, με τις οποίες η Megasoft διατηρεί εμπορική συνεργασία. 
Η δήλωση συγκατάθεσής σας θα τηρείται για όσο χρόνο λαμβάνετε το newsletter. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε newsletter (unsubscribe link).

Χρονικό διάστημα επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων

Η αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων των πελατών και χρηστών των υπηρεσιών μας γίνεται αποκλειστικά και μόνο όπως επιτρέπεται από τον νόμο ή σύμφωνα με τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών μόνο για όσο απαιτείται, ώστε να ικανοποιούνται οι σκοποί της επεξεργασίας (όπως ορίστηκαν πιο πάνω) ή μέχρι ο χρήστης να άρει τη συγκατάθεσή του για τήρηση και επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων από τη Megasoft AE. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που απαιτείται από τον νόμο, η Megasoft AE θα διατηρεί τα Προσωπικά σας Δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή όποτε αυτά είναι απαραίτητα για τη διεκδίκηση ή την υπεράσπιση του εαυτού της έναντι νομικών αξιώσεων.

Σε ποιον κοινοποιούμε τα δεδομένα σας

Η Megasoft ΑΕ ενδέχεται να διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται από τα φυσικά πρόσωπα σε τρίτους στις παρακάτω περιπτώσεις και για συγκεκριμένους σκοπούς.

  • Δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Megasoft ΑΕ. Πρόκειται για εταιρείες με πιστοποιημένους συμβούλους που μεταπουλούν, εγκαθιστούν και υποστηρίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Megasoft ΑΕ οι οποίοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να παρέχουν τις αιτούμενες υπηρεσίες.
  • Άλλα τρίτα μέρη όταν αυτό απαιτείται από το νόμο ή όταν οφείλουμε να προστατεύσουμε τις Υπηρεσίες μας. Ενδέχεται να υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες θα κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε άλλα τρίτα μέρη για να συμμορφωθούμε με τη νομοθεσία ή για να ανταποκριθούμε σε μια υποχρεωτική νομική διαδικασία (όπως ένταλμα έρευνας ή άλλη δικαστική εντολή), ή/και για να επιβεβαιώσουμε ή να εφαρμόσουμε τη συμμόρφωσή μας με τις πολιτικές που διέπουν τις Υπηρεσίες μας και για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα ή την ασφάλεια της εταιρείας Megasoft ΑΕ.
  • Άλλα τρίτα μέρη, για την υλοποίηση των υπηρεσιών μας. Υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να κοινοποιήσουμε τα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα για την απρόσκοπτη λειτουργία κάποιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών (datacenter, hosting, κλπ).
  • Άλλα τρίτα μέρη με τη συγκατάθεσή σας. Εκτός από τις κοινοποιήσεις που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε από κοινού πληροφορίες σχετικά με εσάς με τρίτα μέρη, εφόσον δώσετε την ελεύθερη και ρητή συγκατάθεσή σας.

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η Megasoft AE εφαρμόζει τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση, η ελευθερία του διαδικτύου και ο τρόπος χρήσης του, δεν επιτρέπει να εγγυηθούμε ότι δε θα γίνει ποτέ παραβίαση των συστημάτων μας από τρίτα (πιθανώς κακόβουλα) και μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, που ενδεχομένως θα αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε.

Ενέργειες σε περίπτωση παραβίασης των προσωπικών σας δεδομένων

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων και η παραβίαση αυτή ενδέχεται να προκαλέσει κίνδυνο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας, η  Megasoft ΑΕόταν ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας, δεσμεύεται να γνωστοποιήσει αμελλητί και, αν είναι δυνατό, εντός 72 ωρών από τη στιγμή που λάβει γνώση του γεγονότος της παραβίασης, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Δικαίωμα ενημέρωσης

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγουμε και να διορθώσετε τυχόν ανακρίβειες σε αυτές τις πληροφορίες ή να τις επικαιροποιήσετε. Ενδέχεται να αρνηθούμε να προχωρήσουμε αιτήματα που επαναλαμβάνονται παράλογα, απαιτούν δυσανάλογη τεχνική προσπάθεια, διακινδυνεύουν την προστασία απορρήτου άλλων, είναι εξαιρετικά μη πρακτικά ή αφορούν πρόσβαση που δεν απαιτείται άλλως από την εγχώρια νομοθεσία

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης:

Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας απευθυνόμενοι στο Τμήμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Megasoft, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή κάνοντας απεγγραφή, ακολουθώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο (unsubscribe link), που υπάρχει στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες.

Αλλαγές στην παρούσα πολιτική

Διατηρούμε το δικαίωμα να ενημερώνουμε/επικαιροποιούμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ανά πάσα στιγμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση δημοσιεύοντας μια νέα έκδοση στον δικτυακό μας τόπο. Θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σύμφωνα με την Πολιτική που ίσχυε κατά τη στιγμή που παρείχατε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένω. Όταν λάβει χώρα σημαντική αλλαγή στην Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα σας ειδοποιήσουμε κατάλληλα, π.χ. μέσω εμφανούς ειδοποίησης (banner) στον δικτυακό τόπο. Με τη χρήση του δικτυακού τόπου συναινείτε στην ενημερωμένη Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι